Adoben klassisesta Photoshopista on ollut tarjolla jo pitkään mobiililaitteille suunnattuja kevennettyjä versioita. Photoshop Camerassa on myöskin tuttuja kuvankäsittelytoimintoja, mutta nimensä mukaisesti Photoshopin kuvankäsittelytaitoja voi hyödyntää suoraan myös kuvaamisessa.

Photoshop Camerassa kuvankäsittely tarkoittaa helppoa tehostelinssien käyttöä, joita voidaan hyödyntää suoraan kuvatessa. Valikoimassa on yli 80 linssiä, joita voidaan ladata suoraan sovelluksesta ja lisää on tulossa.

Photoshop Camerasta voi olla hyötyä ihan arkisessakin kuvaamisessa, nopeiden ja helppojen kuvansäätöasetusten ja tekoälyn ansiosta, sovellus ehdottaa kuvattavan kohteen perusteella tehostevaihtoehtoja.

Hienojen muotokuvien otto on erityisen helppoa automaattisen tunnistuksen ja vääristymien poiston ansiosta, kuten myös dramaattisten maisemakuvien napsiminen. Sovellus tunnistaa automaattisesti taivaan ja vaihtaa esimerkiksi pilvien tilalle hienon sinisen taivaan tai tähtitaivaan. Myös aiemmin kuvattuja tai puhelimeen siirrettyjä kuvia pystyy muokkaamaan. Jos kaipaa lisää kuvankäsittelyä, Photoshop Camerasta voi hypätä suoraan Photoshop Expressiin.

Linssivalikoima painottuu erityisesti Instagramia käyttäville, mistä kertovat esimerkiksi aterian kuvaamiseen kehitetyt ja julkkisten nimeä kantavat tehostelinssit. Ja kuvien jakaminen on luonnollisesti helppoa suoraan Instagramiin tai Adoben Lightroomiin.

Photoshop Camera on täysin ilmainen. Tarjolla on versiot Androidille ja iOS:lle.