Mikrobitti testasi pienet pc-kotelot. Lue testin pääjuttu tästä.

Liki 20 litran vetoinen Fractal Design Core 500 on selvästi kilpakumppaneitaan kookkaampi etenkin syvyyssuunnassa. Kaikkein ahtaimpiin sijoituspaikkoihin se ei mahdu, mutta useimmissa olohuoneissa pitkänomainen muoto ei tuottane ongelmia.

Kotelon sisätilat on erittäin fiksusti suunniteltu sekä komponenttien tilan että ilmankierron näkökulmasta. Takapaneelin hiljainen 120-millinen tuuletin on vakiovaruste ja puhaltaa lämmön tehokkaasti ulos kotelosta.

Core 500:aan mahtuu jopa 310 millin mittainen näytönohjain. Pitkän kortin käyttäminen vaatii kuitenkin korkeintaan 170 millin syvyisen virtalähteen käyttöä. Sellaisen löytäminen ei onneksi ole ongelma. Myös prosessorituulettimelle on runsaasti tilaa, ja jopa kohtuullisen kokoinen tornijäähdytin mahtuu sisään. Core 500 onkin erittäin hyvä valinta pienen, mutta hiljaisen olohuoneen pelikoneen kopaksi.

Reilujen mittojen ja fiksun tilankäytön ansiosta Fractaliin mahtuu rutkasti massamuisteja ja jopa optinen asema. Se voi tulla viihdekoneessa tarpeeseen, mutta kasvattaa toisaalta ulkomittoja monissa tapauksissa turhan päiten.

Erityiskiitokset kotelo ansaitsee ensiluokkaisesta oheistuksestaan, joka opastaa aloittelijaa kädestä pitäen ja kertoo kokeneelle kasaajalle tarvittavat tiedot kertavilkaisulla. Hintaansa nähden Fractal Design Core 500 on erinomainen tuote ja kiistaton testivoittaja.

Pisteet 80/100

Hinta 65 €

Arvosana 4/5

Hinta–Laatusuhde 5/5

Hyvää Rakenneratkaisut, tilavuus, ohjeistus

Huonoa Koko syvyyssuunnassa

Pointti Mainio pikkukotelo miltei kaikkiin tarpeisiin

Lue seuraavaksi: