Samsungin uunituore Galaxy S9+ on vuoden toistaiseksi kovin uutuuspuhelin. Sen ominaisuuksissa ei ole käytännössä mitään merkittäviä puutteita: puhelin pitää sisällään kaikki nykyajan herkut näyttävissä kuorissa.

Puhelimen koko yllättää kompaktiudellaan suuresta näytöstä huolimatta. Koko muistuttaa selkeästi enemmän S9:n perusmallia kuin jättimäistä Note 8:aa. Puhelin istuu käteen hyvin ja lasikuori luo liukumattoman tukevan otteen. Peukalo ei ylety yläkulmiin yhden käden käytössä pitkän näytön takia.

Oled-näyttö on laadullisesti tämän hetken parhaita puhelinnäyttöjä. Ison koon ansiosta some-palveluiden ja sähköpostien lukeminen on vaivatonta. Ääretön kontrasti ja jättikoko yhdistettynä tukevaan äänentoistoon luovat erinomaiset puitteet viihdekäyttöön.

Samsungin käyttöliittymä on Android-maailman selkeimpiä ja mukavimpia käyttää. Turvallisuudesta huolehtivat vaivattomasti kasvojen ja iiriksen tunnistus sekä sormenjälkilukija, joka on palannut loogiseen paikkaansa takakameroiden alle. Nyt etusormi osuu siihen jälleen luontevasti.

Galaxy S9+:n kuumimmat uutuudet liittyvät kameraan. Kahden eri aukon turvin kamera pystyy lennosta vaihtamaan valotusvoimaa vallitsevaan valotukseen sopivaksi. Valovoimaisempi f/1.5 -kamera pystyy lähes ihmeisiin hämärässä optisen kuvanvakaajan kanssa. Käytännössä kuvan saa, jos kohteen silmällä erottaa.

Toinen uutuus on 960 kuvaa/sekunnissa tarjoava hidastusvideo. Se käynnistyy automaattisesti valitusta kohdasta ruutua liikettä havaitessa. Nopeat liikkeet muuttuvat näyttäviksi yli 30x hidastuksen myötä. Hidastusvideoissa on kuitenkin oltava riittävästi valoa, sillä suljinaika on niissä hyvin lyhyt.

Hauskuutuksena puhelimessa on ar-emojit, jotka luodaan käyttäjän kasvojen perusteella. Niillä voi luoda animaatioita kavereiden viihdytykseen hahmon liikkuessa kameran havaitsemien kasvojen eleiden perusteella.

Viimeistelyn kruunaavat langaton lataus, adaptiivinen pikalataus sekä erittäin käyttökelpoinen IP68-suojaus. Puhelimen luvataan kestävän puolen tunnin upotuksen 1,5 metrin syvyyteen. 64 gigatavun sisäistä tallennustilaa voi laajentaa jopa 400 Gt:n mikro-sd-kortilla.

Samsung Galaxy S9+ ei tuhannen euron hinnallaan pyri hintakilpailuun. Se keskittyy huippuominaisuuksiin, jotka vetoavat uusinta tekniikkaa rakastaviin käyttäjiin. Puhelimeen on ensituntuman perusteella helppo ihastua. Varsinkin sen kamera on merkittävä harppaus eteenpäin edellisestä sukupolvesta.

Mikrobitti testaa molemmat Galaxy S9 -uutuudet laajemmin heti, kun saamme laitteet käsiimme.