Pikaviestintäsovellukset ovat toiminnoiltaan varsin samanlaisia, eikä Signal eroa käytössä juurikaan WhatsAppista. Tarjolla on helppokäyttöinen ilmainen sovellus, jolla voidaan lähettää viestejä, tiedostoja ja kuvia sekä soitella ääni- ja videopuheluita.

Signalissa käytetään WhatsAppin tavoin omaa puhelinnumeroa tunnisteena ja sovelluksen käyttöönotto on helppoa. Vahvistusviestin jälkeen lisätään nimi, halutessa profiilikuva ja luodaan pin-koodi salausta varten. Koodia ei tarvitse myöskään naputella jatkuvasti, sillä Signal osaa hyödyntää sormenjälki- ja kameratunnistusta.

Jo Signalia käyttävät näkyvät yhteystiedoissa automaattisesti, muut kontaktit pitää kutsua käyttämään Signalia, mikä onkin suurin vaiva minkä tahansa pikaviestintäsovelluksen käyttöönotossa. WhatsAppin tavoin Signalissa voi luoda myös ryhmiä.

Signalin vahvuus on tietoturvassa ja yksityisyydessä. Se ei vaadi sähköpostiosoitetta, eikä sitä yhdistetä sosiaaliseen mediaan. Viestintäliikenne kulkee täysin salattuna ja salaus perustuu avoimeen lähdekoodiin.

Näppäränä toimintona Android- ja iOS-versioilla voi myös lähettää tuhoutuvia kuvia ja videoita. Ne häviävät keskustelusta, kun vastaanottaja on katsonut videon tai kuvan. Myös lähetettyjä viestejä voidaan poistaa, jos viesti lähti esimerkiksi väärään ryhmään.

Käytössä Signal toimii vakaasti ja sulavasti. Ja mikä parasta, sen saa ladattua Androidille, iOS:lle, macOS:lle, Windowsille ja myös Linuxille.