KYMS tulee sanoista keep your media safe. Android-puhelimessa sen ideana on piilottaa tärkeät tiedot laskimeksi naamioidun sovelluksen taakse. Apple-laitteissa Secret photos -nimellä kulkeva sovellus muistuttaa puolestaan iOS:n pääsykoodinäyttöä.

Käyttöönotossa luodaan pääsykoodi, joka voidaan lisäksi suojata salasanalla unohtuneen koodin avaamiseksi sekä vihjeellä. Koodin syöttämisen jälkeen sovellukseen voidaan alkaa lisätä sisältöä. Suojaan saa lisättyä niin kuvia, videoita kuin tekstitiedostoja. Tiedot suojataan tehokkaalla aes-salausalgoritmillä.

Sen jälkeen omaa puhelinta voi huoletta lainata muille, sillä KYMS pitää tärkeät tiedot turvassa. Sillä voidaan myöskin pitää erillään työhön liittyviä tiedostoja henkilökohtaisista tiedoista.

Tiedostoja voi lisätä laitteen muistista sekä siirtää tietokoneesta langattomalla lähiverkkoyhteydellä. Kuvia ja videoita voi myös ladata sovellukseen integroidulla web-selaimella. Selaimessa on välilehdet ja kirjanmerkit, mutta muuten se ei kilpaile laitteiden mukana tulevien selaimien kanssa.

KYMSin iOS-versiossa on lisäksi 2,99 euron Premium-versioon sisältyviä toimintoja: hyödyllinen dokumenttiskanneri, yhteistiedot-, tehtävälistasovellus sekä luottokorttien tallennusmahdollisuus.

KYMSiä voi käyttää ilmaiseksi mainosten kera. Jos iOS-versiossa ei hyväksy kohdennetuja mainoksia, sovellusta voi käyttää vain maksullisena Premium-versiona.

KYMS Androidille ladataan Google Playsta ja Secret Photos KYMS iOS:lle.