Kesken kaiken loppuva akku on älypuhelimen suurkäyttäjän ainainen murheenkryyni. Testasimme akultaan poikkeuksellisen pitkäkestoiset puhelimet ja niiden virransäästötoiminnot.

Elokuun lehden isossa testissä nähdään akkukestoisimmat älypuhelimet. Kesken kaiken loppuva akku on älypuhelimen suurkäyttäjän ainainen murheenkryyni. Testasimme akultaan poikkeuksellisen pitkäkestoiset puhelimet ja niiden virransäästötoiminnot.

Mukana vertailussa olivat Apple iPhone 8, Blackview P10000 Pro 6, Doogee BL9000, Huawei P20 Lite, Huawei P20 Pro, Nokia 8 Sirocco, OnePlus 6, Oukitel K10000 Max, Oukitel K7. Samsung Galaxy S9+ ja Sony Xperia XZ2 Compact.

Älypuhelinten suunnittelu on loputonta kompromissien tekemistä. Käyttäjät haluavat sulavaa suorituskykyä, yhä isompia ja kirkkaampia näyttöjä ja monipuolisia ominaisuuksia, mutta samaan aikaan laitteiden tulisi olla höyhenenkevyitä ja ennen kaikkea tavattoman ohuita.

Myös pitkä akkukesto monien toivelistalla, mutta useimmat ostajat valitsevat silti kaupassa ohuen laitteen siitä huolimatta, että paksussa puhelimessa olisi merkittävästi pidempi akkukäyttöaika. Äärimmillään tämä johtaa surkuhupaisiin tilanteisiin kuten siihen, että puhelimen ohella mukana kulkee aina sitä paljon paksumpi ja painavampi varavirtalähde, jottei akku loppuisi kesken päivän.

Testivoittajaksi akun puolesta nousi Huawei P20 Pro. Kaikkien ominaisuuksien puolesta sekään ei kuitenkaan testaajaa vakuuttanut.

Testiä tehdessä esiin nousi varsin ilmeinen ajatus: 300-grammaisen järkälepuhelimen kanssa eläminen ei loppujen lopuksi ole mitenkään vaikeaa. Moni kantoi esimerkiksi vielä vuosikymmen sitten mukanaan aivan saman painoista ja kokoista Nokian kommunikaattoria. Miksi isompia, vuorokauden kestäviä teholuureja ei muka voisi nykyään enää myydä?

Lue koko testi elokuun Mikrobitistä.