HP Sprocketilla et printtaile asiakirjoja, mutta saat valokuvista mukavan muiston.

Taskukokoon minimoitu HP Sprocket -tulostin tuo valokuvaprintit suoraan kuvauspaikalle. Se kulkee näppärästi mukana ja toimii akkukäyttöisesti. Sprocketin valokuvatulosteet ovat tarroja, joita on kiva jakaa ystäville muistoksi ja liimailla lompakkoon.

Sprocket ei tarvitse musteita tulostukseen, sillä se tulostaa kuvat erikoispaperille lämpöä hyödyntäen. Tulostukseen voi käyttää ainoastaan HP:n Zink-paperia, jota voi ostaa 20 kappaleen paketeissa. Kuvat ovat kooltaan suunnilleen luottokortin kokoisia, 7,6 × 5,0 senttiä ja yhden kuvan tulostus kestää puolisen minuuttia.

Tulostinta käytetään ilmaisella puhelimeen tai tablettiin asennettavalla sovelluksen. Käyttöönotto on todella helppoa bluetooth-yhteyden kautta. Tulostuksen voi aloittaa, kun on asettanut kymmenen paperia paperilokeroon ohjeiden mukaan. Yhteys tulostimeen toimi testeissä erittäin luotettavasti eikä yksikään kuva mennyt pieleen.

Kuvia voi tulostaa puhelimen oman muistin ohella some-palveluista. Kuvia voi personoida helposti lisäämällä niihin sovelluksessa kehyksiä, tekstiä ja kuvakkeita. Lisukkeet ovat oleellinen osa tulostimen viehätystä pikkumuistoja luodessa. Kuvien automaattiparannus ei vakuuttanut, joten kuvat kannattaa käsitellä suosiolla muissa sovelluksissa.

Laadultaan tulosteet eivät vastaa valokuvatulostimia, mutta riittävät käyttötarkoitukseen.

Kriittinen silmä havaitsee varjojen tukkeutumat ja värivääristymät, jotka luovat kuviin polaroid-henkeä niin hyvässä kuin pahassakin.

Hyvänä puolena heikonkin nettikuvan voi printata ongelmitta, koska paperin pienet mitat antavat anteeksi heikon tarkkuuden.

Yhden kuvan hinnaksi tulee noin 75 senttiä.

HP Sprocket

Mikä: Akkukäyttöinen matkatulostin pikkuvalokuville

Ominaisuudet: Tarkkuus 313 × 400 dpi, bluetooth 3.0, nfc.

Alustat: Android ja iOS.

Mitat ja paino: 116 × 75 × 23 mm, 172 g

Hinta: 149 €, paperit 14,90 € / 20 kpl