Polar M600 on ensimmäinen perinteisen urheilukellovalmistajan laite, joka toimii Android Wear -alustalla. Se on siis Android-kello, joka on varustettu Polarin omalla urheilusovelluksella.

Kello on todella suurikokoinen ja muotoiltu karkeasti kuin kirveellä. Koosta huolimatta silikonirannekkeinen kello on miellyttävä käyttää. Kello on vedenpitävä ja sopii myös uimiseen.

Osittain kokoa selittää kilpailijoita isompi akku, joka kestää 2–3 päivää käytöstä riippuen eli hieman keskimääräistä paremmin.

Pienehkö näyttö ei ole huipputasoa, mutta se on riittävän hyvä. Kellon ohjausnäppäin on sijoitettu vasempaan alareunaan, jonne oikeakätisen peukalo osuu hyvin.

Älykellona Polar M600 ei eroa kilpailijoistaan, mutta urheilussa se päihittää muut.

Näytön alla olevan napin painallus käynnistää Polarin oman urheilusovelluksen tai aktiivisuuseurannan lokin. Urheilutoiminnon alle voi rakentaa listan haluamistaan lajeista.

M600:n optinen rannesykemittari on kohtalaisen tarkka tasaisessa liikunnassa kuten juoksulenkillä. Tulos eroaa sykevyön lukemasta yleensä enintään 1–2 iskun verran. Kovissa kiihdytyksissä rannemittari reagoi kuitenkin selvällä viiveellä. Rannemittarin lisäksi kello tukee Polarin H7-sykevyötä.

Ainakaan toistaiseksi kello ei näytä esimerkiksi juoksun askeltiheyttä.

Lcd-näytön kontrasti ei pärjää urheilukellojen perinteisille kaksivärinäytöille. Näytön herättäminen myös vaatii ranteen heilautuksen eli pelkällä vilkaisulla suorituksen tietoja ei näe. Näkymien sisältöä voi muokata itselleen sopivaksi.

Aktiivisuurannekkeena M600 on toimivaa perustasoa. Askelten lisäksi se mittaa yöunen pituutta ja muistuttaa liiasta istumisesta.

M600 ei täysin pärjää erilliselle urheilukellolle, sillä sen näytön vilkaisu kesken treenin ei ole yhtä kätevää. Myös akkukesto on merkittävästi heikompi. M600 on kuitenkin urheiluominaisuuksien lisäksi mukiin menevä älykello, joka tekee siitä tavallista urheilukelloa huomattavasti monikäyttöisemmän. Lisäksi Android Wearin tuleva versiopäivitys 2.0 parantanee aikanaan laitteen älyominaisuuksia.

Polar M600

Mikä Android Wear -älykello urheiluominaisuuksilla

Näytön koko 1,3”, 240 × 240 kuvapistettä

Valmistaja Polar, polar.com

Hinta 350 €