Tulostin oli pitkään kodin tyhmimpiä laitteita. Se toimi vain tietokoneen kanssa. Käyttömukavuus ei ollut kohdallaan pitkän lämpenemisajan tai lähes aina tukkiutuneiden suuttimien takia. Vanhoihin tulostimien ajurien metsästys oli myös oma haasteensa aina Windowsin päivittyessä.

Uuden tulostimen asennukseen ei tarvita usein edes tietokonetta. Asennus onnistuu joko suoraan tulostimen kosketusnäytöltä tai mobiililaitteella suoraan kodin langattomaan verkkoon. Vihdoin on oikeasti perusteltua, että tulostimen mukana ei tule usb-b-piuhaa!

Tulostinten älykkyys ei rajaudu omaan käyttöliittymään. Laitteet ovat aktiivisesti yhteydessä nettiin. Hämmästys oli suuri, kun Epsonin tulostin ehdotti näytöllään firmiksen päivitystä! Vielä suurempi ihmetyksen tuotti HP, joka kesken testien tulosti paperin ilmoittaen päivittäneensä ohjelmistonsa itsenäisesti!

Labrassa on työn alla kuuden tulostimen testi, jossa laitteita verrataan kolmeen netin tulostuspalveluun. Laiteryhminä ovat noin 100 ja 200 euron laitteet.