Lenovo ja Disney toivat jedijoulun kotiin lisättyä todellisuutta käyttävällä Star Wars: Jedi Challenges -pelillään. Siinä pelaaja harjoittelee jediksi treenaamalla valomiekkailun saloja, holoshakin logiikkaa sekä strategisen taistelun niksejä.

Jedihaasteita pelataan Mirage AR -silmikon avulla, joka on kaikessa yksinkertaisuudessaan hyvinkin näppärä kapistus.

Kännykkä sujautetaan silmikon sisälle, näyttö kohti lattiaa. Silmikko heijastaa kuvan käyttäjän silmiin, mutta koska lasien läpi myös näkee, pelaaja katselee samanaikaisesti sekä kännykän kuvaa että oikeaa maailmaa.

Pieni valomajakka toimii pelin kiintopisteenä, ja silmikon kahden kameran sekä puhelimen liikkeentunnistimen avulla pelissä voi liikkua. Pelialue ei ole iso, mutta olohuoneeseen juuri sopiva.

Varsinainen peliohjain on Tähtien sota -leffoista tuttu valomiekka. Vaikka kapistus on muovia, sen pitäminen kädessä tuntuu huikealta. Kun peli ensimmäistä kertaa maalaa säkenöivän terän kahvan jatkoksi autenttisten ääniefektien ja musiikin säestämänä, tunnelma on saman tien katossa.

Vihollisten kanssa miekkailu ja laserammusten lyöminen takaisin ampujia kohti on aidosti lystiä viihdettä, holoshakki on ihanan erikoinen peli ja strateginen sota yllättävän moniulotteinen kokemus.

Valmistajat lupailevat myös, että peliin lisätään pian kahden pelaajan kaksintaistelu.

Jedi Challenges on 300 euron luksustuote. Se on hurja summa yhdestä ainoasta pelistä, mutta ar-teknologiasta kiinnostuneille sekä Star Warsiin hurahtaneille se on melkoisen siisti paketti.

Star Wars: Jedi Challenges

Mikä: Hyvin toteutettu ar-peli ja nokkela ar-silmikko, siisti valomiekka, hieno jedikokemus

Hinta: 300 €