Mikrobitti testasi robotti-imureita huhtikuun lehdessä . Lue koko testi tästä , roboimureiden testien taustoista taas löydät lisätietoa tästä . Lisäksi toinenkin kotitestaajamme listasi laitteiden hyviä ja huonoja puolia käytännön elämässä.

Moni haaveilee ulkoistavansa siivoamisen kokonaan robotille ja unohtavansa kokonaan imuroimisen vaivat. Tällaisesta ei kannata fantasioida. Robotti-imurin pölysäiliö täyttyy nopeasti ja se pitää muistaa tyhjentää imurointikerran tai parin välein, lisäksi imureiden harjastelasta pitää irrottaa säännöllisesti hiuksia ja pölyä.

Poikkeuksellisesti tosin iRobot Roomba i7+ osaa tyhjentää pölysäiliönsä telakassa olevaan pölypussiin.

Robotti-imuri on sitä hyödyllisempi, mitä enemmän asunnossa on avointa lattiapinta-alaa. Pienessä ja sokkeloisessa yksiössä asuvalle robotti-imurista ei ole juurikaan hyötyä. Nurkkien nuohoamisessa kaikki roboimurit ovat surkeita eivätkä ne pyyhi listojen päältä.

Roboimurin humina on hiljaisempaa kuin perinteisempien imurien tai varsinkin Dysonin tavallisen imurini ääni. Perheenjäsen ei herännyt, kun imuri seikkaili viereisessä huoneessa. Roomban telakan imiessä robotin tankin tyhjäksi oli SWOOOOOSH-melu Dysonin kanssa samaa luokkaa

Hämmästyttävän paljon pölyä Xiaomin mallit ja Roomba silti löysivät, vaikka niitä ajelutettiin toistuvasti samassa asunnossa. Uskoisin, että robotti-imurin jatkuva käyttäminen vähentäisi asunnossa pölyä, jos se aiheuttaa asukeille oireita. Etenkin eteisestä ympäriinsä kulkeutuvaa hiekkaa tai keittiön lattian muruja ajatellen robotti-imurista on iloa lapsiperheille.

Tyypillinen jumi. Robotti-imureiden sivuharjat tarttuvat turhankin suurella prosentilla räsymaton hapsuihin kiinni.

Kehitystä oli myös tapahtunut verrattuna seitsemisen vuotta sitten testattuihin malleihin. Telakalliset imurit löysivät poikkeuksetta telakkaansa.

Toisaalta tuntuu tietosuojan kannalta arveluttavalta, että kiinalainen robottivalmistaja pyytää oikeutta tarkastella kännykässä valokuvakansiota ja käyttää gps-tietoja. Ovatko ne oikeasti tarpeellisia tietoja imurointiin? Välittyykö asunnon pohjakuva jonnekin gdpr:n ulottumattomissa oleviin palveluihin?

Lue lisää: