Internetverkkotunnuksia valvova taho on äänestänyt org-verkkotunnuksen myyntiä vastaan, AP News kirjoittaa.

Internetin osoitteiden tunnuksia hallinnoivan, voittoa tavoittelemattoman organisaation ICANN:n (Internet Corporation for Assigned Names and Numbers) hallitus äänesti asiasta Los Angelesissa torstaina.

Yksityinen pääomasijoitusyhtiö Ethos Capital on ollut aikeissa ostaa verkkotunnuksen .org operointioikeudet 1,1 miljardilla Yhdysvaltain dollarilla.

Kauppa on herättänyt paljon kritiikkiä, sillä org-tunnukset ovat toistaiseksi pysyneet ei-kaupallisten toimijoiden hallussa, toisin kuin esimerkiksi Verisignin hallinnoimat tunnukset .com ja .net.

Kauppaa vastustaneiden aktivistien, poliitikkojen ja organisaatioiden mukaan kaupallinen omistaja todennäköisesti korottaisi hintoja ja saattaisi pahimmillaan johtaa jopa sensuuriin.

Tivi uutisoi helmikuun 2020 lopulla, että Ethos Capital pyrki tulemaan kaupassa sen verran vastaan, että se olisi rajoittanut org-tunnusten hintaa 8 vuoden siirtymäajaksi.

Ethos Capital toteaa äänestystä koskevassa lausunnossaan, että ICANN:n kielteinen päätös ”tukahduttaa innovaation ja estää tulevat investoinnit verkkoteknologiaan”.

”ICANN on valtuuttanut itsensä laajentamaan päätäntävaltaansa alueille, jotka jäävät kauas sen lakisääteisistä tehtävistä sääntelyelimenä”, lausunnossa kerrotaan.