Operaattorin synniksi lasketaan, ettei se riittävän tarmokkaasti estä asiakkaidensa piraattipuuhia. Ensimmäisenä kiistakumppanina Coxilla oli BMG-levy-yhtiö, joka vaati 25 miljoonan korvauksia. Asia sovittiin lopulta oikeussalin ulkopuolella.

Pian tämän jälkeen 53 musiikkiyhtiötä nosti Coxia vastaan samanlaisen kanteen kuin BMG. Coxilta vaadittiin korvauksia piratismista, jonka kohteena kanteen mukaan oli tuhansia kappaleita. Tuolloin laskettiin, että yleisesti noudatetulla korvaustaksalla loppusummaksi voisi tulla huimat 1,5 miljardia dollaria.

Torrentfreak kirjoittaa, että Cox yrittää vesittää koko kiistan. Se on pyytänyt oikeutta linjaamaan, että ei ole vastuussa piraattiasiakkaidensa toimista, piste. Musiikkifirmat taas haluavat täysin päinvastaista.

Kaiken kaikkiaan Cox katsoo tehneensä aivan riittävästi estääkseen piratismia. Ja riitapukarit ovat tietysti aivan toisella kannalla.

Coxin mielestä tekijänoikeuksien haltijoilla ei ole myöskään riittäviä todisteita tekijänoikeusloukkauksista ja niiden aiheuttamista vahingoista.

”Vaikka kantajat hakevat vahingonkorvauksia, jotka liittyvät 7057 äänitteeseen ja 3421 sävellykseen, oikeudelle on esitetty vain 1998 yksilöityä nimikkeen ja esittäjän yhdistelmää”, Cox esittää oikeudelle.