Vuonna 2016 kryptopörssi Bitfinexistä varastettiin satojen miljoonien eurojen arvosta bitcoineja. Nyt noita varoja on siirretty tiettävästi ensimmäistä kertaa rikoksen teon jälkeen, kirjoittaa The Independent.

Viime keskiviikkona tehdyissä siirroissa noin 10 057 bitcoinia siirrettiin lukuisiin digitaalisiin lompakoihin. Suurin yksittäinen siirtosumma oli euroissa mitattuna noin 65 miljoonaa. Kokonaisuudessaan siirrettyjen varojen arvo oli noin 503 miljoonaa euroa.

Siirrot tehtiin vain tunteja sen jälkeen, kun bitcoin saavutti uuden ennätysarvonsa, noin 64 000 dollaria.

Epäilyttävän siirron havaitsi Twitter-tili Whale Alert, joka seuraa bitcoinin lohkoketjussa tehtäviä suuria siirtoja.

Bitcoinin lohkoketju on siirtojen suhteen läpinäkyvä, eli jokainen bitcoin-siirto on nähtävissä jälkeenpäin. Käyttäjien on kuitenkin mahdollista pysyä anonyymina, joten siirron havaitseminen ei välttämättä paljasta siirron tekijää.

Havaittu siirto oli kuitenkin vain alle kymmenesosa Bitfinex-pörssistä varastettujen bitcoinien kokonaismäärästä. Ryöstösaaliin kokonaissumma oli lähes 120 000 bitcoinia, mikä vastaa nykykurssilla noin kuusi miljardia euroa. Ryöstöhetkellä saaliin arvo oli vain noin 60 miljoonaa euroa.

Bitfinex seuraa kadonneiden varojen metsästystä edelleen ja pyrkii yhteistyössä poliisin kanssa pääsemään varkaiden jäljille.