Ohjelmistokehittäjistä useimmat osaavat JavaScriptin lisäksi javaa, C:tä ja pythonia. JavaScriptin yleisyydestä huolimatta vain viisi prosenttia oppi ensimmäisenä koodaamaan sillä . Monet koulutusohjelmat ovat perinteisesti aloittaneet jollain muista kärkiviisikon kielistä. Suosituimmaksi aloituskieleksi on nousemassa C, joka korvaa suosituimmuudessa basicin.

2020 HackerRank Developer Skills Report kattaa vajaan 117 000 ohjelmistokehittäjää vastaukset 162 maasta.

Eniten kysyntää on full stack -osaajille, jotka pystyvät yksinkin tekemään toimivan pienen sovelluksen.

Jos ei ole käynyt korkeakoulussa alan opintoja, parhaiten ilman tutkintoa oleville työpaikkoja löytyy pienistä yrityksistä, raportti vinkkaa.

Eniten kyselyn vastaajia kiinnosti oppia Go, joka oli kiinnostavin opeteltava kieli kyselyssä kolmatta vuotta putkeen. Seuraavaksi eniten kiinnostivat python ja kotlin.

Useimpien tuntema ohjelmistokehys oli Angular ja toisena React. Django nousi nopeasti vuodessa kaksi sijaa kuudennelle sijalle. Parhaan palkan näyttävät ansaitsevan Backbone.js-ohjelmistokehyksen osaajat. Seuraavaksi parhaiten tienasivat Cocoan ja Ruby on Railsin osaajat.

Parhaiten koodaajat ansaitsevat Yhdysvalloissa. Ylipäänsä monet ohjelmistoalan osaajat ovat tyytymättömiä palkkaansa: 39 prosenttia vastasi, että heille ei makseta reilua palkkaa työstä.

10 useimpien ohjelmistokehittäjien tuntemaa kieltä

  1. JavaScript
  2. Java
  3. C
  4. Python
  5. C++
  6. C#
  7. PHP
  8. TypeScript
  9. Pascal
  10. R