Magic: The Gathering -korttipelin ympärillä on käyty kiivasta keskustelua sosiaalisessa mediassa. Piakkoin peli on saamassa uusia Taru Sormusten Herrasta -kirjasarjaan liittyviä kortteja Universes Beyond -yhteistyön merkeissä.

Kohua on aiheuttanut kirjaimellisesti yksi uusi kortti, nimittäin mahtisormus. Kirjasarjassa itsensä Sauronin takoma sormus on väkevä taikaesine ja koko tarinan keskipisteessä oleva ainutlaatuinen aarre. Ei ole siis mikään ihme, että sormus on saanut teemaan sopivaa erikoiskohtelua myös korttipelissä.

Mahtisormuksen erityistä keräilijäversiota painetaan peliin vain yksi kappale. Toki painokoneesta pusketaan ulos myös tavallisia mahtisormuksia, mutta vain yksi on varustettu tavallista isommalla taidekuvalla ja kiiltopinnalla. Lisäksi kortin tekstit on kirjoitettu Mordorin mustalla kielellä. Mainittakoon vielä, että kortin on näemmä kuvittanut suomalainen taiteilija Veli Nyström.

Kyseistä korttia ei tietenkään ole mahdollista ostaa suoraan valmistajalta, vaan se on piilotettu yhteen The Lord of the Rings: Tales of Middle-earth: Collector Booster -korttipusseista, joita myydään kuten kaikkia keräilykorttipusseja jälleenmyyjien kautta. Teoriassa kortti saattaa siis vaivihkaa löytää tiensä vaikkapa Suomeen pelikaupan tiskille.

Koska kortti on ainutkertainen, epäillään myös sen hinnan nousevan pilviin keräilijöiden keskuudessa. Somessa keräilijä Dan Bock ennätti ilmoittaa tarjoavansa 100 000 dollarin löytöpalkkion sille, joka sattuu törmäämään kyseiseen korttiin.

Magic: The Gathering -pelin emoyhtiö Hasbro on ollut ennenkin myrskyn silmässä. Kriitikoiden mukaan lelujätti on pyrkinyt lypsämään liian ahneesti rahaa maailman vanhimman keräilykorttipelin tuotemerkillä julkaisemalla liikaakin tavaraa.

Arvokasta pahvia. Tässä harvinaislaatuinen mahtisormus kokonaisuudessaan. Kuva: Wizards of the Coast.