Moni antaa verkkopalvelujen salasanojen muistamisen selaimen tehtäväksi. Tämä ei välttämättä ole turvallisin vaihtoehto, vaikka kieltämättä kätevät sellainen. Selainten kehittäjillä on paljon muitakin asioita huomioitavanaan kuin turvallisuus, joten se ei välttämättä ole viritetty huippuunsa. Tästä on olemassa varoittavia esimerkkejäkin.

Tarjolla on kuitenkin lukuisia palveluja/sovelluksia, joille salasanojen muistaminen on ainoa tehtävä ja tärkein tehtävä. Käyttäjän tarvitsee muistaa vain yksi pääsalasana, palvelu huolehtii muusta.

Kuluttaja-lehti (maksumuurin takana) on vertaillut 12 salasanapalvelua, joiden hinnat vaihtelevat ilmaisesta 40 euron vuosimaksuun. Koska kalleinkaan ratkaisu ei maksa tuota enempää, käyttäjä voi helposti hankkia tarpeisiinsa sopivimman miettimättä kovin pitkään rahan menoa.

Lehti toteaa, että kaikki testatut tuotteet ajavat asiansa. Niinpä vertailussa sai paljon painoa käytön helppous ja ominaisuuksien määrä. Parhaaksi arvioitiin LastPass Premium, joka lupaa suojata salasanat 22 euron vuosimaksulla.

Monelle on varmaan yllätys, että hännänhuipuksi jäi kotimainen F-Secure Key Premium. Se hävisi yhdellä pisteellä jopa vertailun ainoalle ilmaistuotteelle Keepass Password Safelle. F-Securea sakotettiin muun muassa niukoista ominaisuuksista ja hankalahkosta käytettävyydestä.