Brasilialainen 19-vuotias kilpapelaaja Ingrid ”Sol” Oliveira Bueno da Silva on joutunut julman henkirikoksen uhriksi, Screen Rant kirjoittaa. Tällä hetkellä teosta on epäiltynä toinen brasilialainen pelaaja, joka alustavien tietojen mukaan kuvasi ja nauhoitti tekonsa WhatsApp-ryhmään.

Oliveira Bueno da Silva oli tunnettu erityisesti Call of Duty Mobile -pelaajana, joka taisteli FBI eSports -organisaation riveissä.

Hän osallistui Battle Girls -organisaation järjestämiin turnauksiin. Järjestö on esimerkiksi pyrkinyt luomaan naispelaajille turvallista peliympäristöä.

Oliveira Bueno da Silva oli tavannut hetkirikoksesta epäillyn tekijän netissä. Poliisi on päätellyt, että teko olisi ennalta suunniteltu, sillä he löysivät muistiinpanoja, joihin epäilty oli luonnostellut tekoaan.

Epäilty oli myös julkaissut videon, jossa hän kertoi juuri tappaneensa naisen, Gamers Elite WhatsApp -ryhmässä. Samalla hän oli jakanut pdf-tiedoston, jossa hän ilmaisi vihansa kristittyjä kohtaan ja myötäilee terrorismia.

Dot Esports kirjoittaa portugalinkielistä ESPN Brazil -julkaisua mukaillen, että Oliveira Bueno da Silvan ruumis löytyi 23. helmikuuta Piritubasta. Epäilty on myöntänyt tekonsa viranomaisille. Hän on myös vakuuttanut, että hänen ”mielenterveytensä on kunnossa”.