Jos nykypäivänä ostaa internetin hienoimpia ilmaisia palveluita esittelevän kirjan vuodelta 1994, niin arvata saattaa, että monikaan osoitteista ei enää toimi.

Ernie Smith kertoi Tedium-uutiskirjeessä ja Motherboardissa sittemmin julkaistussa kirjoituksessa kokeilleensa yli 20 vuotta vanhan nettioppaan mainostamat osoitteet läpi. Mukana oli telnet- ja ftp-palvelimia ja gopher-osoitteita. Graafinen www-verkko oli silloin vasta lapsen kengissä.

Smith lähti kahlaamaan läpi Free $tuff From the Internet -kirjaa (Coriolis Group Books, 1994). Ensimmäinen yhä toimiva osoite oli sivulla 137, kun koko kirjassa on 460 sivua. HP:n omistama ftp-palvelin osoitteessa gatekeeper.dec.com vastasi, mutta sieltä ei löytynyt luvattua ruokareseptiarkistoa.

Seuraava toimiva osoite lupasi Doom-pelin ilmaiseksi Luulajan teknisen yliopiston ftp-palvelimelta. Palvelin vastasi, mutta peliä sieltä ei enää löytynyt.

Vihdoin sivulla 147 luvattiin, että MIT-yliopistolla on lista mud-peleistä ftp-palvelimellaan. Ja toden totta, sellainen sieltä löytyi. Että ei kirja aivan turha ostos ollut vuonna 2017.