Irlantilaisen juoma-alan yritys C&C Groupin toimitusjohtaja David Forde on ilmoittanut haluavansa luopua tehtävästään. Taustalla on pahasti kompastellut yritys yhdistää yrityksen lukuisat toiminnanohjausjärjestelmät.

Erp-projektin vuoksi yritys arvioi menettäneensä tuloja 25 miljoonaa euroa. Yritys kertoo kohdanneensa projektin myötä ”huomattavia ajallisia, kustannuksellisia ja asiakaspalveluun vaikuttaneita haasteita”.

Nimenomaisesti yhdistämisprojekti on ollut käynnissä liiketoimintayksikössä Matthew Clark and Bibendum (MCB).

”Implementaatioprosessi on kestänyt pitempään ja ollut huomattavan paljon haasteellisempi ja häiriöitä aiheuttavampi kuin alun perin kaavailtu, ja sillä on ollut huomattava vaikutus MCB:n palvelutasoon ja tuottavuuteen”, yhtiö kertoo tiedotteessaan.

LUE MYÖS:

Yhtiö kertoo palveluiden palanneen ”lähes normaalille tasolle” 23. maaliskuuta mennessä, mutta palvelutason romahtaneen uudelleen huhtikuussa järjestelmän lisähaasteiden ja odotettua suuremman sesonkimyynnin myötä. Toukokuussa palvelutaso jälleen parani lisäresurssien allokoimisen myötä, ja lopullinen korjaus järjestelmiin on tulossa tulevaisuudessa.

Asiasta kirjoittava The Stack kertoo, että sillä ei tietoa siitä, minkä yhtiöiden toiminnanohjausjärjestelmiä C&C:llä on ollut käytössä. Taustalla ovat kuitenkin C&C:n tekemät lukuisat yritysostot, joiden myötä firman käyttöön on päätynyt useita eri erp-järjestelmiä.

C&C osti vuonna 2018 Convivialitylta alkoholijuomien levittäjä Matthew Clarkin, viinikeskeisen alkoholilevittäjä Bibendumin sekä lukuisia muita brändejä.

Pieleen menneet erp-projektit ovat maksaneet toimitusjohtajille työpaikkoja myös Suomessa. Esimerkiksi vuonna 2017 sekä OriolanEero Hautaniemi että TikkurilanErkki Järvinen joutuivat luopumaan toimitusjohtajan pesteistään.