Saatana saapuu internetiin, kirjoitti Tivi 17.3.1995. Tämä hieman erikoinen otsikko ei ollut pila, vaan se viittasi ohjelmaan, jonka englanninkielinen nimi oli Satan.

Satan oli tietoturva-analytiikan ohjelma, joka etsi verkkosivustojen heikkoja kohtia mahdollisten ongelmien paikantamiseksi. Ohjelman kehittäjät Dan Farmer ja Wietse Venema kuitenkin olivat ilmoittaneet julkaisevansa sen ilmaiseen jakoon, ja tämän mahdollisesti harkitsemattoman toiminnan myötä ohjelma olisi myös verkkorikollisten vapaasti käytettävissä.

Niinpä jotkut asiantuntijat pitivät vakavasti otettavana uhkana, että Satan tulisi aiheuttamaan tietomurtojen tulvan ja johtamaan internetissä jopa kertakaikkiseen anarkiaan. Farmer itse oli puolestaan optimisti, ja uskoi ohjelmasta olevan enemmän hyötyä kuin haittaa.

Nimi Satan oli lyhenne sanoista Security Administrator Tool for Analyzing Networks.

Tivi seurasi “Saatanan” tarinaa keväällä 1995 myös jatkojutuissa. 31. maaliskuuta, Tivi kertoi Farmerin saaneen potkut työnantajaltaan Silicon Graphicsilta tempauksensa vuoksi. Huhtikuun 7. päivän Tivi mainitsi, että Satanille oli kehitetty vastalääke: Courtney-niminen ohjelma, joka ilmoittaa, jos Satan yritti tunkeutua järjestelmään.