Maaliskuun lopussa 1996 Tietoviikko-lehti kertoi, että Suomessa on asukaslukuun suhteutettuna ylivoimaisesti eniten nettiosoitteita maailmassa. Tiheys oli tuolloin kaksinkertainen Yhdysvaltoihin verrattuna.

Suomessa oli hankittuna yksi ip-osoite 24:ää asukasta kohden. Toisena tilastoissa olevalla Yhdysvalloilla vastaava luku oli 42.

Absoluuttisissa osoitemäärissä Suomi oli sijalla seitsemän. Jälkeen jäivät Ruotsi, Hollanti ja Ranska.

Tuohon aikaan verkko-osoitteita hankittiin pääasiassa oman maan maatunnuksella. Suomen .fi-loppuisten verkko-osoitteiden omistajilla oli yhteensä yli 208 000 ip-osoitetta käytössään.

Suosituin pääte oli tuolloin jo .com, jota oli pääosin Yhdysvalloissa toimivilla yrityksillä. Niitä löytyi verkosta lähes 2,5 miljoonaa.

Tietoviikko huomautti, että verkossa olevien koneiden osoitemäärä ei kuitenkaan kerro suoraan käyttäjämääristä. Monen osoitteen takana oli useita käyttäjiä.

Luvut ovat peräisin yhdysvaltalaisen Network Wizardsin tilastosta. Tammikuussa 1996 koottu tilasto julkaistiin maaliskuun lopulla. Ip-osoitteiden määrä oli kasvanut puolessa vuodessa kolmanneksella. Samassa ajassa www-osoitteiden määrä kolminkertaistui.