Doge-meemistä innoituksensa saanut virtuaalivaluutta on takonut uusia miljonäärejä, joiden joukossa on myös 33-vuotias Glauber Contessoto, CNBC Make it kirjoittaa.

Los Angelesissa musiikkialalla työskentelevä Contessoto ei ole pihistellyt kiinnittäessään omaisuuttaan dogecoiniin. Hän sijoitti kiisteltyyn virtuaalivaluuttaan yhteensä 180 000 dollaria (noin 149 300 euroa) 5. helmikuuta. Tuolloin yhden dogecoinin hinta oli dollareina vaivaiset 4,5 senttiä.

CNBC:lle antamassaan haastattelussa Contessoto myöntää, että hänellä ei varsinaisesti ollut ylimääräistä rahaa sijoitettavana: hän myi sitä varten kaikki osakkeensa, mukaan lukien Teslan ja Uberin osakkeet. Lisäksi hän otti sijoitusta varten lainaa amerikkalaisen osakevälittäjä Robinhoodin sovelluksen kautta.

Omaisuuden kiinnittäminen kryptovaluuttaan oli siis kaikin tavoin riski. Myös hänen tuttavansa olivat varoitelleet häntä dogecoinin arvaamattomuudesta.

Mistä Contessoto oli saanut innoituksen tämän riskialttiin sijoituksen tekemiseen? No tietenkin Redditistä ja erityisesti teknologiaguru Elon Muskin Twitter-viesteistä. Musk on jo pitkään hehkuttanut dogecoinia sosiaalisessa mediassa.

Lopulta Contessotosta tuli ”doge-miljonääri” viimeistään huhtikuun 16. päivä, jolloin dogecoinin arvo nousi dollareissa noin 45 senttiin. Arvon nousuun vaikutti tuolloin todennäköisesti kryptovaluuttoihin erikoistuneen Coinbasen listautuminen pörssiin.

Sittemmin dogen arvo romahti joksikin aikaa ja pyöri 0,20 dollarisentin tienoilla. Nyt se on taas hieman nostanut arvoaan – taas Elon Muskin tviittien tuloksena, yllätys yllätys.

Tällä hetkellä 180 000 dollarin sijoituksen arvo on noin 1 260 000 dollaria dogecoinin arvon ollessa hieman noin 31,5 dollarisenttiä.

Contessoto ei ole aikeissa myydä dogecoinejaan, vaan hän on kertonut odottavansa sijoituksensa arvon kasvavan 10 miljoonaan dollariin. Vasta tuolloin hän on valmis kotiuttamaan 10 prosenttia meemivaluutastaan.