New Yorkin poliisilaitos (NYPD) joutuu luopumaan 36 000 Lumia-älypuhelimesta Microsoftin lopetettua niiden tukemisen. Laitoksen sisäiset lähteet ovat sysänneet syyn kehnosta päätöksestä NYPD:n it-pomo Jessica Tischin niskoille. Nyt on Tischin vuoro puolustautua.

Kirjoitimme aiemmin NYPD:n päätöksestä siirtyä Applen iPhone-älypuhelimien käyttöön. Laitoksen sisäiset lähteet kritisoivat kovasanaisesti Lumia-päätöksestä yksin vastuussa olevaa Tischia. Poliisipäällikkö Bill Brattonin mukaan kiivasluontoisen Tischin annetaan yleensä saada tahtonsa läpi. Tisch itse ei kuitenkaan syytöksiä niele.

Hänen mukaansa New York Postin sunnuntaina kirjoittaman jutun aikana NYPD käytti Windows-puhelimiaan vastatakseen yli 25 000 hätänumeropuheluun. Lisäksi poliisivoimat tekivät 18 000 hakua ja tarkistivat yli 1080 kadonneista tai etsintäkuulutetuista henkilöistä kertovaa ilmoitusta. ”Ja sunnuntai on hiljainen päivä”, Tisch muistuttaa.

Tisch alleviivaa, että päätös Lumia-älypuhelimista tehtiin, koska Android- tai iOS-laitteisiin siirtymisen ei tuolloin katsottu olevan kustannustehokasta. Laitoksella oli jo ennestään käytössä Windows-sovelluksia, eivätkä poliisivoimien käyttöön hankitut Lumiat maksaneet mitään. Lisäksi laitoksen älypuhelinhankinnoille varatusta budjetista on käytetty vain 55 prosenttia, Tisch muistuttaa.

NYPD:n konstaapelit ovat Lumia-hankinnan seurauksena nopeampia ja valmiimpia. Lisäksi vasteajat ovat lyhentyneet kahdeksalla prosentilla. ”Ei kuulosta erityisen ’turhilta’ älypuhelimilta, vai mitä?”, Tisch kysyy sarkastisesti.

Päivitys 30.8.2017 klo 12:24: Korjattu 65 prosenttia > 55 prosenttia.