Huawein 5g-puhelimia myytiin viime vuonna seitsemän miljoonaa kappaletta, mikä oikeuttaa johtavaan 37 prosentin markkinaosuuteen, kirjoittaa ZDNet. Luvut perustuvat tutkimusyhtiö Research Analyticsin tilastoihin.

Hyvänä kakkosena tulee Samsung, jonka 5g-puhelimia meni kaupaksi 6,7 miljoonaa kappaletta. Samsungin markkinaosuus 36 prosenttia, joten kärkikaksikon välillä ei ole juuri eroa uuden vuosikymmenen alkaessa.

Research Analysis -päällikkö Ken Hyersin mukaan 5g-puhelimien kysyntä on ollut yllättävän suurta. Erityisesti Kiinassa ja Etelä-Koreassa kysyntä on ollut kovaa ja operaattorien tuki on osaltaan vauhdittanut myyntiä. Yhdysvalloissa ja Euroopassa 5g on lähtenyt hitaammin liikkeelle.

Merkittävää on se, että Huawei nousi myyntikärjeksi siitä huolimatta, että se ei saa myydä puhelimiaan Yhdysvalloissa. Seikka korostaa yhtiön suursuosiota kotimaassaan Kiinassa. Eurooppaan toimitettujen laitteiden kokonaismäärä kuitenkin putosi viimeisen vuosineljänneksen aikana kauppasodan seurauksena.