ZDnet kirjoittaa, että Australian hallitus on varannut 9 miljoonaa paikallista dollaria (noin 5,5 miljoonaa euroa) 5g-valistukseen. Kampanjalla tavoitellaan ihmisiä, joiden mielestä 5g-verkot ovat vaarallinen salaliitto. Tarkoitus on kumota vääriä käsityksiä uudesta mobiiliverkkoteknologiasta.

Samalla luvataan ylimääräistä rahaa tutkimukselle, jossa selvitetään elektromagneettista säteilyä. Sitä tekee ARPANSA (Australian Radiation Protection and Nuclear Safety Agency).

ARPANSA on toistuvasti vakuutellut 5g:n vaarattomuutta. Se on tutkinut asiaa muun muassa sokkotesteillä. Näitä ovat paheksuneet ihmiset, jotka sanovat olevansa yliherkkiä ja säteilyn aiheuttavan heille kipua sekä muita oireita.

“Uskomme heitä, mutta toisaalta perusteellisissa sokkotesteissä ei ole pystytty havaitsemaan yhteyttä oireiden ja säteilyn välillä”, tutkimusjohtaja Ken Karipidis on todennut.

Australian viestintäministeri Paul Fletcher uskoo, että nyt käynnistettävä valistuskampanja tarjoaa kansalaisille selväsanaista ja luotettavaa tietoja, jotta nämä voivat nauttia 5g:n suomista mahdollisuuksista ja tuntea olevansa turvassa.