5g-teknologian käyttöönotto on herättänyt kiivasta vastarintaa. Kaikki vastustajat eivät onneksi ole raapimassa tulitikkuja vaan turvautuvat sivistyneempiin menetelmiin. Hollannissa yritettiin estää 5g-käyttöön varattujen taajuuksien huutokauppa oikeusteitse.

Reuters kirjoittaa, että oikeus torjui vaatimukset prosessin pysäyttämisestä. Asian oikeuteen vieneet aktivistit olivat sitä mieltä, ettei valtio voi myydä taajuuksia ilman, että 5g:n mahdolliset terveyshaitat selvitetään perusteellisesti.

Haagin alueoikeus katsoi, ettei valtion tarvitse varmistaa kaikkien mahdollisten riskien eliminoimista. Riittää, että riskit ja edut punnitaan riittävän hyvin.

Asian vei oikeuteen Stop5GNL-ryhmä. Hollannin on määrä aloittaa 5g-taajuuksien huutokauppa kesäkuussa. Suomessa ensimmäiset 5g-käyttöön tarkoitetut taajuudet huutokaupattiin jo vuonna 2018, ja kisa seuraavista alkaa täälläkin kesäkuussa.

Helsingin Sanomien mukaan Stop5GNL-ryhmä moittii valtiota siitä, että se pelaa uhkapeliä väestön terveydellä. Ryhmä sanoutuu kuitenkin irti 5g-tukiasemiin kohdistuvista tihutöistä, joita on tehty eri puolilla Eurooppaa, myös Hollannissa.