Vuonna 2019 Qualcomm julkisti Snapdragon 765G-järjestelmäpiirin, joka oli tarkoitettu erityisesti pelipuhelimiin. Nyt vuorossa on sen seuraaja Snapdragon 768G, Engadget kertoo.

Uuden piirin 2,8 gigahertsin Kryo 475-suorittimen luvataan olevan 15 prosenttia edellisvuoden 2,4 gigahertsin mallia nopeampi. Myös Adreno 620 -grafiikkasuorittimen osalta luvataan vastaavaa nopeutusta, samalla mukaan on lisätty tuki 120 hertsin virkistystaajuudelle 1080p-tarkkuudella. Piiri tukee myös päivitettäviä grafiikka-ajureita, jolloin sen suorituskykyä pystyy säätelemään tarkasti ohjelmallisesti.

Yhtenä osana järjestelmäpiiriä on myös 5g-tuki, joka tukee sekä millimetriaaltoja että alle 6 gigahertsin taajuuksia hyödyntäviä 5g-verkkoja ”kaikilla avainalueilla”. Latausnopeudeksi laitteeseen päin luvataan parhaimmillaan 3,7 gigabittiä sekunnissa ja verkkoon päin 1,6 gigabittiä sekunnissa.

Ensimmäinen uutuuspiiriä hyödyntävä puhelinkin on jo julkistettu, kyseessä on Redmi K30 5G Racing Edition -malli. Ainakin Kiinassa sen hinta on melkoisen alhainen 5g-puhelimeksi, paikalliset maksavat uutuudesta vain 1999 yuania (noin 260 euroa). Laitteessa on 6 gigatavua keskusmuistia ja 128 gigatavua tallennustilaa, takapuolella kolmoiskamera ja edessä selfie-kameran lisäksi syvyysanturi. Piakkoin on luultavasti odotettavissa myös muita uutuuspiiriin pohjautuvia edullisia uutuuksia.