Marraskuussa 2020 uutisoitiin Kiinan laukaisseen maailman ensimmäiseksi kutsutun 6g-satelliitin. Oikeasti toimiva 6g-teknologia nähtiin kuitenkin vasta tämän vuoden heinäkuussa, kun eteläkorealaisen elektroniikkayhtiö Samsungin laboratoriotesti onnistui lähettämään ja vastaanottamaan signaalin 140 gigahertsin taajuudella.

Nyt eteläkorealainen elektroniikkayhtiö LG on onnistunut hyödyntämään 6g-yhteyttä Berliinissä kahden tutkimusinstituutin välillä, kertoo Interesting Engineering. Kyseessä ovat Fraunhofer Heinrich Hertz -instituutti ja Berliinin teknologiainstituutti, joiden välillä on matkaa 100 metriä.

”Testin onnistuminen osoittaa, että olemme yhä lähempänä terahertsin alueella liikkuvaa radiokommunikaatiota ja tuloillaan olevaa 6g-aikaa”, yhteistyöprojekteja palkitseviksi kehuva LG:n teknologiajohtaja I.P. Park sanoi tiedotteessa.

Yhtiö ei ole paljastanut, kuinka paljon dataa viimeisimmässä testissä siirrettiin. 6g-yhteys on erittäin nopea, koska siinä signaalit kulkevat terahertsin alueella.

Terahertsin taajuuksilla on kuitenkin ongelmia: niillä on tällä hetkellä hyvin rajoitettu kantama, ja antennien välillä hukkuu paljon energiaa. Yksi esitetty ratkaisu on pystyttää enemmän matkapuhelintorneja, mutta kantaman laajentaminen olisi tietysti kätevämpää, tehokkaampaa ja halvempaa.

6g-teknologian käyttöönoton arvioidaan olevan vielä vuosikymmenen päässä.