Yksinhuoltaja Janinan 8-vuotias poika teki Clash Royale -kännykkäpelillä yli 6000 euron laskun. Puhelimeen olivat unohtuneet isovanhemman luottokorttitiedot. Tuhansien eurojen lasku on mahdollisesti jäämässä yksinhuoltajaäidin maksettavaksi.

Tilanne eteni niin, että Janinan toisella luokalla oleva poika aloitti Clash Royale -kännykkäpelin pelaamisen alkuvuodesta. Valtaosa pojan luokkakavereistakin pelaa, joten Janina ei halunnut, että hänen poikansa jäisi ulkopuoliseksi.

Pojan isoisä halusi antaa pojalle pienen nimipäivälahjan, joten vaarin luottokortin tiedot ladattiin helmikuun lopulla lapsen puhelimeen, jonka jälkeen poika sai luvan tehdä pelissä kaksi pientä ostosta.

Toisen hinta oli 0,99 euroa ja toisen 2,99 euroa. Ostojen oli tarkoitus jäädä siihen.

Toisin kuitenkin kävi. Vaari sai luottokorttilaskun maaliskuun puolivälissä. Kahdessa viikossa maksettavaa oli kertynyt 6400 euroa ja joitain kymppejä päälle.

Luottokorttilaskusta käy ilmi, että peli oli kerryttänyt laskua sadoilla euroilla joka päivä. Yksittäiset ostokset ovat olleet vain parin euron luokkaa, mutta niitä on kymmeniä.

”Poika on jatkanut pelaamista normaalisti, eikä selkeästikään ole ymmärtänyt, että pelin ostokset maksavat ihan oikeasti,” Janina toteaa.

Clash Royalen kehittäjä peliyhtiö Supercell on tehnyt oman sivunsa pelaavien lasten vanhemmille. Siellä on ohjeet muun muassa pelin sisäisten ostojen estämiseksi. Harva vanhempi kuitenkaan ehtii oikeasti kyseisenlaisiin oppaisiin perehtymään.

Mikrobitin tietojen mukaan joissakin vastaavissa tapauksissa Supercell olisi suostunut palauttamaan rahoja nuorten pelaajien vanhemmille.

Lue lisää Iltalehdestä.