Teknologiasivusto Tweaktown päätti kokeilla Gears 5:n pc-versiota 8k-tarkkuudella (7680 x 4320) ja keskitason grafiikka-asetuksilla.

Hyvin pian kävi selväksi, että kyseinen resoluutio silmäkarkkeineen on liikaa mille tahansa nykyisille kuluttajakäyttöön suunnatulle näytönohjaimelle.

Noin 2500 dollarin hintainen Titan RTX löi tauluun kovimmat ruudunpäivitysnopeudet. Välillä päästiin lähelle 30 fps:n rajaa, mutta keskiarvo pyöri 20 kuvan sekuntinopeuden tasolla, Techspot kirjoittaa.

Heikoimmin pärjäsi Radeon VII, jonka suoritus noteerattiin 12,8 fps:ään. Saavutus oli kehnompi kuin edellisen sukupolven GeForce GTX 1080 Ti:llä, joka pystyi reiluun 13 fps:n nopeuteen.

Tweaktownin testi on karua kertomaa siitä, että todellinen 8k-pelaaminen on vielä ainakin kahden tai kolmen vuoden päässä, Techspot huomauttaa. Silti on mielenkiintoista nähdä, miten tämän hetken kalleimmat kuluttajanäytönohjaimet pärjäävät, kun niitä rasitetaan äärimmilleen.

Tweaktownin testikoneessa oli muun muassa 5 gigahertsin kellotaajuudelle asetettu Intel Core i7-8700K sekä 16 gigatavua huippunopeaa muistia. Tarkemmat tekniset ominaisuudet löytyvät täältä.