Protocol kertoo, että viikkoa ennen Yhdysvaltain kongressiin kohdistunutta hyökkäystä kävi äärioikeiston suosimassa pikaviestin Parlerissa kova kuhina.

Analytiikkaa tekevien NewsGuardin ja PeakMetricsin mukaan hulppeat 87 prosenttia palveluun lisätyistä linkeistä johtivat väärää informaatiota sisältäville sivuille.

Väärää informaatiota toitottaviin palveluihin lukeutui koko joukko israelilaisia sivustoja, jotka keskittyvät lähinnä islamofobiseen sisältöön. Myös tunnetun mediapersoonan, raivopäisestä vihapuheesta tutun Alex Jonesin InfoWars sai linkeistä osansa, kuten sai myös Qanon-salaliittosivusto.

Näiden lisäksi Parlerin täytti yli 1000 linkkiä aseisiin, varusteisiin, henkiinjäämistarvikkeisiin ja muihin aseellisen vallankumouksen puolestapuhuvien suosimiin tuotteisiin.

Linkeistä suurin osa, noin 3000 linkkiä yhdessä viikossa, vei kuitenkin vain kuukautta aiemmin perustetulle American Conservatives Today -sivustolle. ACT toimii Makedoniasta käsin, mikä voi sinällään olla yllätys. Tämä ei kuitenkaan ole ensimmäinen kerta, kun jäljet vievät Makedoniaan.

Juuri ennen vuoden 2020 presidentinvaaleja joka seitsemäs Parlerin käyttäjä klikkasi linkkiä, joka vei Resist the Mainstream -sivustolle. Myös tämä oli Makedoniasta käsin toimiva sivusto.

Makedonialaiset sivustot nostivat päätään myös ennen vuoden 2016 vaaleja.

Isommat alustat kuten Facebook ja Twitter ovat yrittäneet kitkeä näitä linkkejä jo vuosia, sillä niiden funktio on selkeän kapitalistinen: valeuutisilla tehdään sievoisia summia rahaa.

Parleria ei kuitenkaan hetkauta, vaikka sen pihalla rikkaruohot rehottavatkin. Parlerin uusi toimitusjohtaja, Mark Meckler, on tunnettu äärikonservatiiviaktivisti, ja hänen johdollaan Parler mainostaa edelleen olevansa palvelu, jossa saa sanoa mitä haluaa. Linjauksensa vuoksi Parler sai kenkää Amazonilta, Applelta ja Googlelta.

Parler on noussut jälleen toimintakykyiseksi saatuaan uuden kodin äärikonservatiivisille palveluille ja uusnatsien sivustoille antavalta Epikiltä.