Activisionin uudet Call of Duty -pelit ovat jo pitkään olleet saman kritiikin kohteena: kyseiset pelit vievät yksinkertaisesti liikaa tilaa tietokoneelta tai pelikonsolilta. Nyt yhtiö on vihdoin ja viimein ottanut härkää sarvista ja pienentänyt merkittävästi Modern Warfaren sekä Warzonen vaatimaa tallennustilaa.

Erityisesti Warzone on yksi tämän hetken suosituimmista ilmaisista battle royale -räiskintäpeleistä. Aikaisemmin hymähtelyä on herättänyt jo se, ettei Warzone mahdu yhdessä Modern Warfaren ja uuden Black Ops Cold Warin kanssa ensimmäisen polven PlayStation 4 -konsolille, jossa on 500 gigatavua tallennustilaa.

Esimerkiksi Call of Duty Warzone herätti jo julkaisussa porua, sillä pelipaketin yhteenlaskettu koko saattoi olla yli 100 gigatavua.

Tänään 30. päivä maaliskuuta julkaistavassa päivityksessä molempien pelien kokoa viilataan merkittävästi, The Verge kirjoittaa. On kuitenkin mainittava, että varsinainen päivityspaketti on tätä vastoin massiivinen 57 gigatavun möhkäle. Ja tämä koskee ainoastaan Warzone-pelaajia.

Pelaajat voivat myös poistaa pelitiloja, joille heillä ei ole tarvetta. Eikö yksinpeli napostele? Voit poistaa kyseisen pelitilan kokonaan tilaa syömästä.

Laihdutuskuurin jälkeen peli kevenevät huomattavasti. Alla taulukko siitä, miten paljon pelit laihtuvat eri alustoilla.

Näin paljon pelit kevenevät
AlustaPelkkä WarzoneWarzone + Modern Warfare
PlayStation 4 ja 510,9 gigatavua30,6 gigatavua
Xbox Series S/X ja Xbox One14,2 gigatavua33,6 gigatavua
Pc11,8 gigatavua30,6 gigatavua