Suosittu battle royale -peli Call of Duty: Warzone on kärsinyt jo pitkään kiusallisesta ongelmasta. Ilmainen räiskintäpeli kun on vetänyt massoittain puoleensa huijareita, koodareita ja muita häntäheikkejä .

Tilanne ennätti äityä alkuvuodesta niin pahaksi, että korskeat huijausohjelmien käyttäjät eivät jaksaneet edes piilotella pelisuoritusta parantavien huijausohjelmien käyttämistä.

Lopulta helmikuussa Activision löi yhdessä Raven Softwaren kanssa nyrkin pöytään. Tuolloin pelistä sai samantien kenkää 60 000 pelaajaa, minkä lisäksi huijareiden metsästystä luvattiin tehostaa jatkossa.

Samalla paljastettiin, että Warzonesta oli jo tätä ennen saanut lähtöpassit 300 000 pelaajaa.

Helmikuun jälkeen Raven Software on tiputellut väliaikatietoja, joissa se on kertonut uusista bännivasaran heilahduksista. Maaliskuussa häädön sai 13 000 tiliä kun taas huhtikuussa 15 000 pelitiliä karkotettiin virtuaalisilta sotakentiltä.

Isoin paukku pamahti pöytään maanantaina 12. huhtikuuta, jolloin Raven Software ilmoitti sulkeneensa 30 000 uutta tiliä, Dexerto kirjoittaa.

Kaikkineen on selvää, että Warzone-pelistä on nyt häädetty huijareiden tilejä yli 400 000 kappaletta. Tämä on varsin kova tulos siihen nähden, että peli julkaistiin vuoden 2020 maaliskuussa.