Muun muassa Bildin ja Die Weltin omistavan Alex Springerin mukaan Adblock Plus loukkaa tekijänoikeuksia muuttamalla verkkosivustojen ohjelmakoodia.

Springer on ollut Adblock Plussan kimpussa myös aiemmin. Tuolloin julkaisija syytti Adblock Plus -kehittäjä Eyeo GmbH:n toiminnan haittavaan yhtiön liiketoimintamallia. Vuosien kiista päättyi lopulta Eyeo GmbH:n voittoon.

Nyt Springer kokeilee uutta lähestymistapaa. Kanteen yksityiskohdat ovat vielä auki, mutta TorrentFreakin tietojen mukaan Eyeo GmbH:tä aiotaan syyttää tekijänoikeuden loukkaamisesta. Tätä perustellaan sillä, että Adblock Plus muuttaisi verkkosivun ohjelmakoodia.

Adblockin kehittäjä kiistää syytökset jyrkästi. ”

Väite, että meidän sovelluksemme puuttuisi ’web-sivustojen ohjelmakoodiin’... kutsuisin sitä lähes naurettavaksi. Ei vaadi paljonkaan teknistä ymmärrystä sen käsittämiseksi, ettei selaimen lisäosa pysty muokkaamaan yhtään mitään, mikä sijaitsee Springerin palvelimilla”, Eyeolta todetaan.

TorrentFreak pitää mahdollisena, että Springerillä lähestytään tekijänoikeuden loukkausta myös toisella tavalla. Sitä voitaisiin perustella esimerkiksi julkaisijan asettaman teknisen rajoitteen kiertämisellä, jolloin käyttäjä pääsee käsiksi sisältöihin, joihin tällä ei ole käyttöoikeutta.