Juha Lindstedtin GitHubissa julkaisemalla vetoomuksella on tähtiä jo yli 3600 kappaletta, Softpedia kirjoittaa. Lindstedt toivoo, että Adobe avaisi vuonna 2020 tiensä päähän tulevan Flash Playerin ominaisuuksia avoimeen kehitykseen.

Adobe asetti viimein takarajan Flash Player -tuelle. Soittimen tukiaika jatkuu vuoden 2020 loppuun asti, jonka jälkeen tietoturvauhkana pidetty teknologia viimein poistuu näyttämöltä. Näin ei kuitenkaan tarvitsisi olla, Lindstedt muistuttaa.

Hänen mukaansa teknologian kuolema tarkoittaisi sitä, että tulevat sukupolvet eivät enää pääsisi nauttimaan nykyisistä Flash-peleistä, -verkkosivuista ja -kokemuksista, vaan ne painuisivat unholaan.

”Emme ehdota, että Flash Player tulisi säilyttää sellaisenaan. Flash Playerin ominaisuuksien avaaminen olisi hyvä ratkaisu pitämään Flash-projektit turvallisesti hengissä arkistointisyistä.”

”En tarkalleen tiedä miten, mutta juuri siinä on avoimen lähdekoodin kauneus: et voi koskaan tietää, millainen projektista tulee sen jälkeen, kun sen lähdekoodi avataan. Olemassa saattaa olla keino muuntaa swf/fla esimerkiksi html5/canvas/webgl/webassembly -muotoon, tai joku saattaa kehittää itsenäisen soittimen sitä varten. Toinen mahdollisuus olisi erillinen selain”, Lindstedt perustelee.

Adobe ei ole ottanut kuitenkaan kantaa siihen, olisiko se valmis avaamaan Flash Playerin tekniset ominaisuudet projektin virallisen hautaamisen jälkeen, Softpedia muistuttaa.