Adobe on julkaissut ilmaisen Photoshop Camera -sovelluksen iOS- ja Android-puhelimille, The Verge kirjoittaa. Virallisesti Android-puhelinmalleista Pixel, Galaxy ja OnePlus tukevat sovellusta.

Photoshop Camera eroaa nimestään huolimatta Photoshop-sovelluksesta merkittävästi. Se on keskittynyt lähinnä erilaisiin suodattimiin, joiden avulla valokuvissa olevia ihmisiä, eläimiä ja taustoja voidaan muokata nopeasti.

Erilaisista suodattimista löytyy taidonnäytteitä, joilla kuvattavan kohteen saa lennätettyä psykedeelisestä kukkamaailmasta valokuvausstudioon tai esimerkiksi sarjakuvamaailmaan.

Photoshop Camera -sovelluksen Studio Light -suodattimella muokattu kuva. SONIA SAVONEN
Bloom-suodattimella muokattu kuva. SONIA SAVONEN

Sovellus tunnistaa kuvien taustan tekoälyn avulla, Adobe kertoo verkkosivuillaan. Valkoisen seinän voi korvata esimerkiksi luonnollisen näköisellä taivaalla, ja talojen välistä pilkottavalle taustalle voi lisätä liikkuvia revontulia.

Myös kuvien valotusta ja tarkkuutta voi muokata manuaalisesti, mutta sovellus on suunnattu lähinnä automatiikasta pitäville nopean toiminnan ihmisille.

Suodattimia voi käyttää jo otettuihin kuviin tai katsoa kohdetta kuvaushetkellä niiden läpi. Vaikka sovellus antaa lisätä kuviin liikkuvia taustoja, sillä ei voi muokata videoita.

Adoben teknologiajohtaja Abhay Parasnis kertoo, että Photoshopin suodattimia saatetaan jatkossa nähdä suoraan muiden sovellusten sisällä tai jopa sisäänrakennettuina uusiin puhelinmalleihin.

Sillä välin muokatut kuvat voi jakaa sovelluksen kautta suoraan sosiaaliseen mediaan, esimerkiksi Instagramiin.

Alkuperäinen kuva. SONIA SAVONEN
Blue Skies -suodattimella lisätty pilvinen taivas näyttää luonnolliselta. SONIA SAVONEN
Comic Skies -suodatin tuo kuvaan sarjakuvamaisia piirteitä. SONIA SAVONEN
Spectrum-suodattimella muokattu kuva sopisi vaikka seinälle. SONIA SAVONEN