Kiinan valtiollisen uutistoimiston Xinhuan mukaan sovellus pyrkii tunnistamaan, onko käyttäjä ollut koronaviruksen kantajan läheisyydessä, Cnet uutisoi.

Sovellus otetaan käyttöön skannaamalla qr-koodi Alipaylla, WeChatilla tai QQ:lla. Kun sovellus on rekisteröity puhelimeen, käyttäjä ohjataan kertomaan nimensä ja henkilötunnuksensa. Yhteen rekisteröityyn sovellukseen voi liittää kolme muuta sovelluksen käyttäjää, niin perheenjäsenet saadaan myös katettua.

Uutistoimisto ei kertonut tarkemmin, miten sovellus päättelee jonkun altistuneen virukselle, mutta jollakin tavalla sovellus seuraa sitä, onko käyttäjä ollut lähellä sairastunutta tai ihmistä, jolla on joitakin taudin mahdollisia oireita.

Tauti on tähän mennessä tarttunut arvion mukaan 42 000 ihmiseen. Siihen on menehtynyt yli 1000 ihmistä, joista suuri osa oli jo muutoinkin heikommassa kunnossa kestämään keuhkokuumeen kaltaisen taudin.

Sovelluksen ovat kehittäneet kiinan viranomaiset yhdessä valtionyritys China Electronics Technology Group Corporationsin kanssa.