Moni Googlen kartan kanssa autoa ajanut osaa jo vilkuilla puhelimensa näyttö ennakoivasti. Mikäli reitille ilmestyy punaista väriä, on tämä merkki mahdollisesta liikenneruuhkasta. Mikäli ruuhka yltyy vallan mahdottomaksi, ohjaa Google käyttämään jotakin vaihtoehtoista reittiä.

Ruuhkatiedot perustuvat muihin Googlen karttasovelluksen käyttäjiin, joiden paikkatiedon Google luonnollisesti tietää. Samalla tienpätkällä pitkään paikallaan kököttävä autoletka saa algoritmin päättelemään, että kyseessä on onnettomuus tai muu vakavampi jumi. Sen seurauksena liikenne ohjataan muille reiteille.

Saksalainen Simon Weckert on nyt kertonut erikoisesta taideprojektistaan, joka hyödyntää tätä Googlen karttasovelluksen ominaisuutta. Weckert on hankkinut 99 käytettyä älypuhelinta, joihin on ladannut Googlen karttasovelluksen. Sen jälkeen Weckert on lastannut puhelinkasan kärryyn, jota vetää pitkin teitä ja katuja. Googlen virtuaalisilmissä näille paikoille muodostuu silloin valtava ruuhka.

9to5google muistuttaa, että Weckertin vakuuttavasta videosta huolimatta voi olla, että koko tempaus on pelkkää huijausta. Google ei ole vielä ottanut kantaa olisiko moinen temppu edes teknisesti mahdollinen.