Applen uudessa, erityisesti yrityksille suunnatussa iPad Pro -tablet-tietokoneessa on 10,5 tuuman näyttö. Se on suurempi kuin Microsoftin ilmaiselle Office-käytölle tarkoitettu suurin mahdollinen 10,1-tuumainen vaihtoehto. Tästä syystä Officen käyttö edellyttää vastaisuudessa Office 365 -lisenssin hankkimista.

Microsoft tarjoaa kotikäyttäjille mahdollisuuden käyttää Office-sovelluksia ilmaiseksi. Ainoa ehto on, että käytettävässä laitteessa on korkeintaan 10,1 tuuman näyttö, Softpedia kirjoittaa.

Tämä ehto toteutui Applen edellisessä 9,7 tuuman näytöllä varustetussa iPad Prossa, mutta uusin, aiemmin tällä viikolla julkistettu tabletti on varustettu 10,5 tuuman näytöllä.

Käytännössä se tarkoittaa sitä, että Officea käyttääkseen on kotikäyttäjienkin hankittava joko kuukausi- tai vuosimaksullinen käyttölisenssi. Yrityskäyttäjät ovat tähänkin mennessä joutuneet aina maksamaan Officen käytöstä.

Yhdelle käyttäjälle tarkoitettu Office 365 Personal -lisenssi on hankittavissa 7 euron kuukausihintaan, tai vaihtoehtoisesti voi pulittaa kerralla 69 euroa, jolloin lisenssi on voimassa vuoden.

Uuden iPadin käyttäjät voivat edelleen ladata Office-sovellukset ilmaiseksi, mutta ilman lisenssiä niiden ominaisuudet on rajoitettu kattamaan vain dokumenttien avaamisen.