Tuotteiden hintoja vertaileva verkkopalvelu Hintaopas on ennustanut, mitkä tuotteet ja tuoteryhmät voivat nousta suosituimmiksi ensi perjantain suurena shoppailupäivänä Black Fridayna.

”Ennustamme, että tänä vuonna suureen suosioon nousevat kuulokkeet, televisiot, matkapuhelimet ja pelikonsolit. Myös älykelloista ennustetaan hittikategoriaa ”, Hintaoppaan maajohtaja Liisa Matinvesi-Bassett kertoi tiedotteessa.

Hintaoppaan ennuste Black Fridayn suosikkituotteista:

  1. Apple AirPods (2nd generation) -kuulokkeet
  2. Bose QuietComfort 35 II -kuulokkeet
  3. LG OLED55C9 -tv
  4. Apple iPhone 8 64GB -puhelin
  5. Sony PlayStation 4 Pro 1TB -konsoli

Hintaoppaan ennuste Black Fridayn suosituimmista tuotekategorioista:

  1. Kuulokkeet
  2. Televisiot
  3. Matkapuhelimet
  4. Pelikonsolit
  5. Älykellot

Hintaoppaan selvitykseen vastanneista lähes yhdeksän kymmenestä aikoo varmasti tai mahdollisesti tehdä ostoksia Black Fridayna. Heistä suurin osa aikoo tehdä ostoksensa verkkokaupoissa. Ostoskoriin etsitään pääasiassa elektroniikkaa (52%), muotia ja vaatteita (44%) ja urheilu- ja ulkoilutuotteita (30%). Yli kolmannes vastanneista aikoo tehdä joululahjaostoksia Black Friday -alennusmyynneissä.

Hintaoppaan kuluttajaselvitys tehtiin Bilendin hallinnoimassa M3 Panelissa 22.–26. lokakuuta. Verkkokyselyyn vastasi tuhat 18–75-vuotiasta suomalaista. Otos kiintiöitiin kansallisesti edustavaksi sukupuolen, iän ja asuinpaikan mukaan.

Hintaopas on tuotteiden vertailupalvelu, jonka omistaa norjalainen mediakonserni Schibsted Media Group.