Verkkorikolliset yrittävät jujuttaa pahaa-aavistamattomia piraatteja houkuttelemalla näitä lataamaan muun muassa Batman-trilogiasta tutun suosikkiohjaaja Christopher Nolanin uuden elokuvan.

Tällä hetkellä Tenetiä ei ole saatavilla laittomasti miltään torrent-sivustolta, joten ei kannata edes yrittää. Sen sijaan Tenet-torrentiksi naamioituja pankki- ja luottokorttitietoja kalastelevia huijauksia on liikkeellä sitäkin enemmän, Fossbytes kirjoittaa.

TorrentFreak-sivusto kokeili ladata PirateBaysta torrentin, joka mainosti sisältävänsä Tenet-elokuvan. Tiedostokoko oli 700 megatavua, mutta sci-fi-ryminän sijaan tarjolla olikin ilmoitus, jossa käyttäjää kehotettiin lataamaan ja asentamaan elokuvan toistamista varten tarvittava ”puuttuva kodekki”.

Kodekki olisi pitänyt ladata epäilyttävän oloiselta verkkosivustolta, joka vielä lisäksi vaati luottokorttitietojen syöttämistä ”tietojen vahvistamista varten”.

Kyseessä oli niin ilmiselvä kalastelu, että siihen tuskin kovin moni haksahtaa, mutta elokuvan ennakko-odotusarvon perusteella Tenet-huijauksia tullaan laskemaan liikkeelle tukkumäärin. Kun huijareita on liikkeellä riittävästi, saattaa joku rikoksista jopa onnistua.