Tunnettu Android-tietovuotaja Ice universe lisäsi Twitter-tililleen erikoisen tiedon.

Kaunis maisemakuva saaresta näyttää aivan tavalliselta valokuvalta. Jos sen asettaa Samsung-puhelimensa taustakuvaksi, ovat seuraukset katastrofaalisia. Puhelin nimittäin jumiutuu niin pahasti, että käytännössä ainoa keino päästä eteenpäin on suorittaa täydellinen tehdasasetusten palautus. Samalla puhelimesta tuhoutuvat kaikki henkilökohtaiset tiedot.

Ongelmia tulee etenkin Samsungin valmistamissa älypuhelimissa, mutta ilmeisesti myös Google Pixel -puhelimet reagoivat kuvan käyttämiseen samalla tavalla.

Kuten odottaa saattaa, nettikansa reagoi varoitukseen typerimmällä mahdollisella tavalla. Ice universen sanoista ei otettu vaaria, vaan tietojen tuhoutumisen uhallakin temppua piti kokeilla. Twitter täyttyikin pian erilaisista kuvista ja viesteistä jumiin menneistä puhelimista.

Nasilemaktech-sivusto selvitteli asiaa, ja ilmeisesti kuvan tuottamat ongelmat johtuvat siinä käytetystä Google Skia -väriavaruudesta. Samsungin puhelimissa se aiheuttaa ylivuotovirheen, joka saa puhelimen lataamaan käyttöliittymän uudelleen. Koska kuva on taustakuva, ladataan se uudelleen ja seurauksena on uusi ylivuotovirhe ja käyttöliittymän uudelleenlataus – eli päättymätön silmukka.

Tuoreen Ice universen päivityksen mukaan Samsungille on kerrottu ongelmasta jo toukokuun puolivälissä, ja yhtiö on jo ratkaissut sen. Asian korjaava ohjelmistopäivitys on tulossa pian.