Pilvipalvelut ovat sentään nykyaikainen – ja suhteellisen turvallinen – tapa säilöä valokuvia. Vai ovatko omat kuvasi peräti unohtuneet jonkin muinaisen kiintolevyn bittinurkkaan?

Valokuva-albumit olivat viime vuosituhannen parhaimpia ja miellyttävimpiä muistojen taltioita. Kuvien arvostus oli eri tasolla kuin nykyisessä digiyhteiskunnassa. Nyt kuvat otetaan kameran sijaan usein puhelimella. Kuvia otetaan huomattavasti enemmän ja ne säilötään muun muassa pilveen ja puhelimen muistiin kuva-albumien sijaan.

Mikrobitti testasi 6 erilaista kuvakirjapalvelua, joilla voi tehdä kuvista pientä kuratointia ja nostaa parhaat esiin vaikka kahvipöydälle vieraiden kanssa selailtavaksi.

Vertailussa olivat mukana Dekoa, Fotoyks, Google Kuvat (Photos), Ifolor, Smartphoto ja Tunnin kuva.

Tarinan kertova kuvakirja on erinomainen vaihtoehto muistojen säilytykseen. Digikuvakollaasit eivät edes television ruudulta katseltuna yllä lähellekään fyysistä kirjaa, jossa tarinan on taittanut kuvaaja. Kuvien lomaan kirjoitetut tekstit kertovat tarinan ja herättävät muistot tuntemattomillekin lukijoille vielä vuosien päästä.