Facebookissa on viime päivinä levinnyt jälleen huijaus, jossa luvataan uusi Samsung Galaxy S9 -puhelin ilmaiseksi. Tekstissä kehotetaan tekemään Google-haku termillä WFI256KUR ja avaamaan ensimmäinen hakutulos sekä täyttämään sen takana olevalta sivulta löytyvä rekisteröintilomake.

Aikaisemmin samaa huijausta on levitetty muun muassa koodilla WFI299PRZ.

Kyseessä on kuitenkin perinteinen tilausansa, jossa käyttäjä luulee antavansa tietonsa muuhun tarkoitukseen, mutta tulee samalla hyväksyneeksi kalliin kuukausimaksullisen palvelun tilauksen.

Mikrobitti on kirjoittanut saman huijauksen varianteista aiemmin useasti, mutta edelleen huijausviesteihin tapaa suomalaisissa Facebook-ryhmissä lähes päivittäin.

Jos törmäät WFI256KUR -huijaukseen Facebookissa, älä missään tapauksessa vieraile sivustolla. Huijaus leviää todennäköisesti asentamalla käyttäjän Facebook-tilille uuden sovelluksen, joka voi levittää viestiä eteenpäin automaattisesti jakamalla sitä kaikkiin mahdollisiin ryhmiin.

Omat Facebook-sovelluksesi voit tarkistaa klikkaamalla alaspäin osoittavaa nuolta ruudun yläreunassa ja valitsemalla Asetukset. Etsi vasemman reunan sivupalkista kohta Sovellukset. Poista listalta kaikki sovellukset, joita et ole itse tietoisesti sallinut.