Postin nimissä on liikkeellä paljon huijausviestejä.

Ainakin kaksi asiakasta kyselee Postilta Twitterissä huijausviestistä, joissa on sama sisältö. ”Pakkauksesi on pysäytetty jakelukeskuksessa”, viestissä kerrotaan lisätietolinkin kera kahden asiakkaan mukaan.

Posti vastaa Twitterissä viittamaalla taannoiseen tiedotteeseensa.

”Valitettavasti huijausviestejä on todella paljon liikkeellä. Viestien suhteen pitää olla todella tarkkana”, Posti tviittasi eilen sunnuntaina iltapäivällä.

Posti tiedotti huijausviesteistä jo pari viikkoa sitten ja kertoi, että uusimmat huijausviestit on kirjoitettu hyvällä suomen kielellä ja näyttävät monelta osin hyvin erehdyttävästi aidoilta. Viesteissä voi olla myös Postin logo.

”Älä reagoi, älä klikkaa yllättäviä linkkejä”, Posti neuvoo tiedotteensa otsikossa.

Yleisimmin huijaukset ovat Postin mukaan tekstiviesti- ja sähköpostihuijauksia. Niiden sisällöt vaihtelevat, mutta usein huijausviestissä kerrotaan saapuneesta lähetyksestä, voitetusta palkinnosta tai maksamattomasta kuljetusmaksusta.

Posti varoittaa, että tekstiviestihuijaus voi tulla puhelimeen samaan viestiketjuun ja ikään kuin samalta lähettäjältä kuin aidot saapumisilmoitusviestit.

Tyypillisesti huijauksia tehtaillaan tunnettujen yritysten nimissä.

Näin Posti neuvoo asiakkaitaan

Huijausviestejä ei kannata avata. Henkilö-, pankki- tai käyttäjätietoja tietoja ei kannata ikinä luovuttaa, jos ei ole täysin varma viestin lähettäjästä. Poista viesti avaamatta.

Jos epäilet Postilta saadun viestin aitoutta lähetykseen liittyen, voit varmistua siitä katsomalla lähetystunnuksella tiedot lähetyksen seurannasta.

Kun törmäät epäilyttävään viestiin, älä ryhdy mihinkään viestissä pyydettyihin tai edellytettyihin toimenpiteisiin, äläkä vastaa sähköpostiin.

Postin aidossa saapumisilmoituksessa kerrotaan noutopaikka osoitetietoineen, ilmoitukset eivät kehota antamaan lisätietoja.

Postiennakkolähetysten osalta Postin lähettämissä viesteissä on linkki, jonka kautta pääsee maksamaan postiennakon. Postiennakko on maksettava ennen kuin lähetyksen vastaanottaja saa lähetyksen lokerokoodin.

Voit itse seurata tilaamiesi pakettien kulkua OmaPosti-sovelluksessa ja verkkosivuillamme posti.fi.

Postilla ei ole käynnissä kampanjaa, johon osallistumalla voisit voittaa jotain tai saada alennusta.