Windows-lisenssi on kallis sijoitus, mikäli sellaista ei koe tarvitsevansa. Päivitetty KDE Slimbook II toimitetaan KDE Neon -käyttöjärjestelmällä varustettuna. Laitteen komponentit on valittu Linux-yhteensopivuutta silmällä pitäen.

KDE:n ja espanjalaisen laitevalmistajan yhteistyöprojekti Slimbook on saanut uuden version. KDE Slimbook II on tehokas läppäri Linux-käyttäjille. Alkuperäisen laitteen kuudennen sukupolven Intel Skylake on vaihtunut seitsemännen sukupolven Core i5- ja i7-suorittimiin, ZDNet kirjoittaa.

Uusi malli on myös keveämpi ja ohuempi kuin edeltäjänsä, kaikkiaan laitteen kokoa on kutistettu 28 gramman ja 2,5 millimetrin verran. Ssd-pohjaista tallennustilaa uudesta mallista löytyy teratavun verran.

KDE Slimbook II:n ostaja ei maksa lainkaan Windowsista, vaan laitteen ainoa käyttöjärjestelmä on Ubuntuun perustuva KDE Neon. KDE:tä pidetään yleisesti todella monipuolisena työpöytäympäristönä. Aloittelijaa sen tarjoama säätövara saattaa kuitenkin kauhistuttaa. Työpöytäympäristö toimitetaan kuitenkin järkevillä oletusasetuksilla varustettuna, joten käyttöliittymän säätäminen ei ole pakollista.

KDE Slimbook II on varustettu KDE:n perussovelluksilla. Sähköpostin ja kalenterin tarpeisiiin vastaa Kontact, digikuvat ojennukseen laittaa puolestaan DigiKam. Videoeditoinnista vastaa erinomainen Kdenlive.

KDE Slimbook II:ta ei voida pitää erityisen halpana laitteena: Core i5 -malli kustantaa 699 euroa, i7-tehopakkauksesta saa puolestaan pulittaa jopa 799 euroa.