Alibaban Uuden-Seelannin ja Australian maajohtaja Maggie Zhou sanoo yhtiönsä olevan optimistinen tulevaisuuden suhteen maailmankaupan tilanteesta huolimatta, kertoo Zdnet.

Alibaba toimii paitsi kiinalaisten tuotteiden myyntikanavana länteen päin, niin myös länsimaisten tuotteiden kanavana kiinalaisille kuluttajille. Heitä on rekisteröityneenä Alibaban Tmall-kauppapaikalle yksistään 600 miljoonan käyttäjän verran.

”On tärkeää murtaa muureja, jotka tekevät globaalin kaupankäynnin vaikeaksi pienille ja keskisuurille yrityksille. Sille työlle on jatkuva tarve”, Zhou sanoo.

“Muistakaa, että Kiina oli suurin viejämaa, mutta nyt se on yksi suurimmista kuluttajamarkkinoista”, Zhou huomauttaa Zdnetin haastattelussa. Hän sanoo Kiinassa olevan keskiluokkaa ja rikkaita, jotka haluavat laadukkaita tuotteita ja korkean elämänlaadun. Heitä kiinnostavat Australiasta ja Uudesta-Seelannista tulevat tuotteet siinä kuin Yhdysvalloista ja Euroopastakin tulevat.

Kiinan ja Yhdysvaltojen kauppasodassa on kyse myös turvallisuuspeloista. Yhdysvallat suhtautuu epäluuloisesti Huawein ja Kiinan hallinnon mahdollisiin yhteyksiin.

Alibaba on paitsi kauppapaikka niin Amazonin tapaan myös suuri pilvioperaattori. Zhou vakuutti Zdnetille, että Alibaba noudattaa kussakin maassa paikallista lainsäädäntöä ja turvallisuus- ja yksityisyysmääräyksiä. Euroopassa tämä tarkoittaa esimerkiksi gdpr:n mukaan toimimista.

Vuoden 2018 marraskuussa uutisoitiin, että Alibaba kasvatti pilvibisneksensä liikevaihtoa 90 prosentilla tilivuotensa toisella neljänneksellä. Kokonaisuudessaan pilviliiketoiminnan osuus yhtiön liikevaihdosta oli tuolloin seitsemän prosenttia, kun vuotta aiemmin se oli vielä viisi prosenttia.

Lähde: Tivi