Microsoftin Xbox One -pelikonsolin myyntiluvut ovat katastrofi Japanissa. Heikoimmillaan konsolia meni kaupaksi vain 100 kappaletta viikossa kesäkuussa vuonna 2015. Paljon paremmin viikko ei mennyt myöskään tammikuussa 2016, jolloin Microsoft myi 99 Xbox One -pelikonsolia.

Sonyn PlayStation 4 jyrää Japanin markkinoilla. Tämän on saanut huomata myös Microsoft, jonka Xbox One -menekki ei juurikaan ole viime vuodesta parantunut. Esimerkiksi kesäkuun 19. ja 25. päivän ajanjakson aikana kaupaksi meni vain 265 Xbox Onea.

Samaan aikaan Sony myi 19 000 PlayStation 4 -pelikonsolia ja niiden päälle 6600 PS4 Pro -mallia.

Pyyhe olisi helppoa heittää kehään tällaisten lukemien jälkeen, mutta Xbox-pomo Phil Spencer ei ole valmis luovuttamaan. Spencer vahvisti, että myös Microsoftin uusi Xbox One -malli tulee myyntiin Japanin markkinoilla.

Spencer on kuitenkin valmis myöntämään, ettei Japani kuulu Xbox Onen menestystarinoihin. Hänen mukaansa japanilaiset pelistudiot ovat maailmankuuluja, mikä tarkoittaa Microsoftille lähes pakkoa pysytellä Japanin markkinoilla.

Entä jos päivitetty Xbox One myy yhtä kehnosti kuin nykyinenkin malli? Spencerin mukaan asia on selvä: ”Emme ikinä tule luovuttamaan Japanissa.”