Pimeän verkon syövereistä löytyy tunnetusti liuta markkinapaikkoja, joilla myydään monenlaisia laittomuuksia, kuten huumeita ja aseita. Fyysisten esineiden lisäksi kauppaa käydään varastetuilla käyttäjätunnuksilla, luottokorttitiedoilla ja hakkerointiin sopivilla työkaluilla.

Tech Republic kirjoittaa pimeän verkon uusimmasta villityksestä, hakkereille suunnatuista oppaista. Terbium Labsin koostaman raportin mukaan pimeissä verkkokaupoissa myydään ohjeita, vinkkejä ja oppaita erilaisten tietomurtojen ja hyökkäysten tekemiseen. Hakkerointioppaiden osuus raporttiin sisältyneistä verkkokaupoista oli peräti 49 prosenttia.

Hakkerointioppaissa muun muassa neuvotaan, kuinka tehdään tietojenkalasteluhyökkäyksiä, hakkeroidaan yritysten sähköposteja ja varastetaan käyttäjätunnuksia. Pelottavaa on sekin, että monet oppaista oli suunnattu aloittelijoille.

Suurin osa oppaista on myös todella edullisia. Keskimäärin yksittäinen hakkerointiopas maksaa 3,88 dollaria, kun taas useista oppaista koostettu kokoelma maksaa keskimäärin 12,99 dollaria.

Pankkitilien, luottokorttitietojen ja henkilötietojen avulla hakkeri pääsee hyödyntämään oppaasta saamiaan ohjeita. Näitäkin löytyy pimeiden verkkokauppojen listoilta paljon. Hinnat vaihtelevat tapauskohtaisesti.

Aina hakkerin ei edes tarvitse tehdä kaikkea itse, vaan pimeiltä markkinoilta löytyy myös valmiita työkaluja. Näitä ovat muun muassa pankkien mobiilisovelluksia jäljittelevät haittaohjelmat sekä valmiit html-pohjat, joiden avulla verkkopankkien sivuja muistuttavan sivuston voi luoda helposti.

Terbium Labsin strategiajohtaja Tyler Carbonen mukaan yllä kuvailtujen myyntiartikkelien hinnat ovat yllättävän halpoja siihen nähden, miten suurta vahinkoa niillä voi saada aikaiseksi. Hänen mukaansa organisaatioiden tulisikin huolehtia entistä tarkemmin siitä, ettei tietoja pääsisi vuotamaan rikollisiin käsiin.